Έκκληση Τσίπρα για πολιτική σταθερότητα στη συνάντηση με Μοσκοβισί

Έκκληση Τσίπρα για πολιτική σταθερότητα στη συνάντηση με Μοσκοβισί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:24 Δημιουργία 16/01/19, 16:17

Το μήνυμα του για την εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας εν όψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, ως απαραίτητο για την θετική πορεία της οικονομίας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πιερ Μοσκοβισί το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις κοινές δηλώσεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική».

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν οι πολιτικές δυσκολίες, όπως έγινε και με τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν. Όπως είπε τώρα ο στόχος είναι για ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, περαιτέρω μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι ιστορικό βήμα».
όπως πρόσθεσε, αυτό είναι επίσης σημαντικό, προκειμένου να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν» σημείωσε.

Μηνύματα από Μοσκοβισί για την οικονομία

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν δήλωσε πως η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και ότι θα συναντήσει τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα, επισημαίνοντας πως «και το μήνυμα μου είναι θετικό». Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, γεγονός που επέτρεψε την κατάργηση του μέτρου για τις μειώσεις στις συντάξεις. «Δεν θέλαμε ποτέ οι Έλληνες συνταξιούχοι να υποφέρουν περαιτέρω» είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πάντως ότι «μπορούν φυσικά να γίνουν περισσότερα». Έχουμε, όπως είπε, τώρα μία μεταμνημονιακή αποστολή και εξέφρασε την ελπίδα τα αποτελέσματα να είναι καλά για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση.

«Πραγματικά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα, όμως, πρέπει, να καταστήσουμε την Ελλάδα πλήρες success story» σημείωσε. Όπως εξήγησε προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην μείωση της ανεργίας και την εφαρμογή κοινωνικών μέτρων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε πως πρόκειται για ιστορικό επίτευγμα στρατηγικής σημασίας. «Ελπίζουμε να υποστηριχθεί και να εφαρμοστεί» τόνισε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος της ΕΕ θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Επί τάπητος θα βρεθούν φλέγοντα θέματα της οικονομίας, με κυριότερο αυτό των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αν σου άρεσε κάνε