Ο Καμμένος κατά πάντων για τις Πρέσπες

Ο Καμμένος κατά πάντων για τις Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:48 Δημιουργία 16/01/19, 18:40

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και εις βάρος της κυβέρνησης -βασικός υπουργός της οποίας ήταν μέχρι πριν από λίγα 24ωρα...- με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βεργίνα TV» και η οποία θα μεταδoθεί αργότερα μέσα στη μέρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είπε δύο φορές ψέματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του δήλωσε ότι δεν μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο προσωπική ευθύνη καθώς τον ενημέρωσε ότι η συμφωνία είναι άκυρη.

Ειδικότερα, o τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι φεύγει από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, εξηγώντας πως «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει ακόμα τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο» και υποστηρίζει πως «θα σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη κι αν περάσει από Σκόπια και Ελλάδα». Επιπλέον, αναφέρει ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

«Να απαντήσει ο Παυλόπουλος»

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ συμπλήρωσε «πως οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη γεωγραφικού προσδιορισμού πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων».

Εξάλλου, υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση εξαιτίας της αποχώρησης των ΑΝΕΛ και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν ο κ. Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

«Διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη ο Κοτζιάς»

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτηρίζει «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» και για τον οποίο εξηγεί πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών». Παράλληλα δηλώνει προδομένος από τον Τσίπρα, και υποστηρίζει ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές. Την πρώτη όταν είχε δεσμευθεί για συζήτηση του θέματος μετά τις εκλογές και δεν έγινε και όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο, αλλά έρχεται τώρα στη Βουλή.

Αν σου άρεσε κάνε