Και πάλι «χρησμοί» από το Ποτάμι για τις Πρέσπες

Και πάλι «χρησμοί» από το Ποτάμι για τις Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:21 Δημιουργία 16/01/19, 19:07

Τη στάση του Ποταμιού για να μην ανοίγει τα «χαρτιά» του για το τι θα πράξει το κόμμα εν όψει της έλευσης της συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαίωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης το απόγευμα της Τετάρτης, στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ξεκινώντας με επίθεση στον πρώην βουλευτή του, Σπύρο Δανέλλη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες, ενώ αντιθέτως ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε κάθε βουλευτή της νέας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει σήμερα τι θα κάνει. «Εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας και μιλώντας για τη μετακίνηση βουλευτών στα κόμματα, σημείωσε ότι «προτείνω να δεσμευτούμε ότι δεν μπορεί κάποιος να εντάσσεται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα ενώ έχει εκλεγεί με μιαν άλλη. Αφού είμαστε όλοι πολέμιοι των μεταγραφών ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ζήσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα. Έχει και αυτό μια αξία για τους πολίτες που μας παρακολουθούν και βλέπουν την υποκρισία της υπόθεσης».

Σχολιάζοντας την πόλωση των τελευταίων ημερών, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «οι αποστασίες των ημερών έκαναν ακόμα πιο τοξική την ατμόσφαιρα. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.

Πρέπει να γράψουμε νέες σελίδες. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει . Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές και γι'αυτό σήμερα καταψηφίζει και ζητάει το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο να πολεμήσουμε για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αν σου άρεσε κάνε