Έξαλλος ο Καμμένος κατά της ΝΔ, με... ολίγη κατά Τσίπρα

Έξαλλος ο Καμμένος κατά της ΝΔ, με... ολίγη κατά Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:49 Δημιουργία 16/01/19, 19:25

Ρίχνοντας «λάδι» στα σενάρια των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για συμφωνημένο διαζύγιο των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος συγκέντρωσε για μια ακόμα φορά τα πυρά περισσότερο κατά της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας στο περιθώριο της κριτικής του τις αναφορές κατά της λύσης για το Σκοπιανό που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στη Βουλή και στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε αρχικά πως «στη συμφωνία που κάναμε με τον πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Η διαβεβαίωση που είχαμε τον Ιούνιο ήταν πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές, και αυτό άλλαξε με την διαβεβαίωση του Νοεμβρίου πως θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι «συγκρουόμαστε με τρεις απόψεις: εκείνη της κυβέρνηση που αποδέχεται την Συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εμείς που δεν αποδεχόμαστε λύση με τον όρο Μακεδονία».

Επανέλαβε, δε, ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία.

Υψώνοντας τους τόνους κατά της ΝΔ, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα ερχόταν να διαπραγματευτεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία, ελληνικέ λαέ. Κι ενώ λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, λέει παράλληλα ότι θα το διαπραγματευτεί».

Απαντώντας στις κριτικές περί «δανεισμού βουλευτών» στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «διέγραψα όσους αντάλλαξαν τον υπουργικό θώκο με την ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς διαγράφουμε αυτούς που διαφωνούν. Αυτοί ενώ παραδίδουν τον όρο Μακεδονία παριστάνουν τους Μακεδονομάχους» δήλωσε ως «καρφί» προς τη ΝΔ.

Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος προχωρά στον εγκλωβισμό της ψήφου εμπιστοσύνης».

Επαναλαμβάνοντας πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, είπε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την ίδια την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε και στηρίξαμε με καθαρότητα και ευθύνη».

Μιλώντας προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε «επικαλούμαι την δημοκρατική ευαισθησία που έδειξες τον Αύγουστο του 2015 και σε καλώ να σταματήσεις την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, να πάμε σε δημοψήφισμα και να δεσμευτούμε όλοι ότι θα σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού».

Αν σου άρεσε κάνε