Κουτσούμπας: Αυταπάτες και εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Αυταπάτες και εξαπάτηση του λαού από την κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 16/01/19, 19:56

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή, κατά την ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που εξαπατά τον λαό με υποσχέσεις για καλύτερες μέρες που έρχονται στην μεταμνημονιακή εποχή. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που εφάρμοσε όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και εισέπραξε με χαρά τα εύσημα της Μέρκελ στην Αθήνα. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή».

Στη συνέχεια, και αφού τόνισε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει αρνητικά επί της συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που ενώ μιλά για ειρήνη μετατρέπει την Ελλάδα σε μια αλυσίδα στρατιωτικών βάσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε το μαύρο άσπρο».

Κάνοντας κριτική για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως «καταψηφίζουμε μια κυβέρνηση που δεν τολμά να προχωρήσει στην απλή και ανόθευτη αναλογική».

Μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε ότι «τα μέτρα που έχετε ήδη υπογράψει εκτείνονται για πολύ μετά το 2019».

«Προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο - άσπρο και περιορίζετε την κοινωνική πολιτική. Μέχρι και πολιτιστικά μνημεία υπογράψατε στο Υπερταμείο», επεσήμανε o κ. Κουτσούμπας.

«Σας κρατάνε καλά στο χέρι αλλά ο ελληνικός λαός βλέπει τα παζάρια που κάνετε. Είστε όλοι μαζί σε αυτό. Ο λαός να σας δείξει το πραγματικό μάθημα που σας αξίζει και σε σας και τους μνηστήρες της εξουσίας. Να ψηφίσει ΚΚΕ» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε