Ο Τσίπρας πέρασε την ψήφο εμπιστοσύνης, σειρά παίρνουν οι Πρέσπες

Ο Τσίπρας πέρασε την ψήφο εμπιστοσύνης, σειρά παίρνουν οι Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:24 Δημιουργία 16/01/19, 22:45

Με 151 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από την αναχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Πέρα των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν οι Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπολυλος, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πρώτο πλάνο της αντιπαράθεσης.

Αν σου άρεσε κάνε