«Όχι» σε κομματική πειθαρχία για τις Πρέσπες από το ΚΙΝΑΛ

«Όχι» σε κομματική πειθαρχία για τις Πρέσπες από το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:27 Δημιουργία 17/01/19, 15:23

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα κομματική πειθαρχίας για τους βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όπως σημειώθηκε την Πέμπτη στη εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τους Στάματη Μαλέλη και Παύλο Χρηστίδη.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη και δεν πιέζεται κανένας για τη στάση που θα τηρήσει. «Όταν ορισθεί η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει συντεταγμένα» σημείωσαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου.

Ωστόσο, στο Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε πονοκέφαλο η τοποθέτηση του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ υπάρχουν περιθώριο και προϋποθέσεις για να συζητηθεί η δυνατότητα σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και όλοι να στηρίξουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. «Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου» τόνισαν ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με τις χθεσινές παρεμβάσεις της στη Βουλή «χτύπησε» το καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και δεν έχει να φοβηθεί από τυχοδιώκτες και υπολείμματα άλλων κομμάτων. «Είναι το δέος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τόνισαν.

Αν σου άρεσε κάνε