Το βάζει στα πόδια ο Μητσοτάκης, λέει το Μαξίμου για το ντιμπέιτ

Το βάζει στα πόδια ο Μητσοτάκης, λέει το Μαξίμου για το ντιμπέιτ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:34 Δημιουργία 17/01/19, 18:31

Με επιθετικό τρόπο σχολιάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου την απόφαση της ΝΔ να αρνηθεί το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε ντιμπέιτ για τη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Τονίζει επίσης «η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα ντιμπέιτ των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε