ΝΔ: Μετωπική με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα

ΝΔ: Μετωπική με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:30 Δημιουργία 18/01/19, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η κατάθεση και πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση από την πλευρά της ΝΔ παραμένει, ως «όπλο» στη φαρέτρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν αυτή η επιλογή προκριθεί, τότε θα υλοποιηθεί πριν από την εισαγωγή της συμφωνίας στην ολομέλεια της Βουλής.

Μάχη, επίσης, θα δοθεί και στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, καθώς μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία στις Επιτροπές και ως εκ τούτου δεν μπορεί αυτοδύναμα να προωθήσει νομοσχέδια. Ήδη το θέμα έχει τεθεί από βουλευτές και στελέχη και ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Την ίδια ώρα, δυναμικό θα είναι το «παρόν» που θα δώσουν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα , ενώ δεν αποκλείεται να είναι ξανά μεταξύ των συγκεντρωμένων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μετάσχει ο ίδιος .

Στο πολιτικό πεδίο τώρα, η πρόταση του κ. Τσίπρα για τηλεμαχία με τον πρόεδρο της ΝΔ εξελίσσεται σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δυο κομμάτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπρότεινε τη… διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, γεγονός που -όπως επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση - θα δώσει την ευκαιρία για πολλές τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε αντίρρηση επί της ουσίας για μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, αλλά θεωρεί ότι αυτή την ώρα η μάχη πρέπει να δοθεί στη Βουλή με τη συμμετοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης του συνταγματικού τόξου.

Το ζήτημα των Σκοπίων που λογικά θα έρθει πιο γρήγορα προς συζήτηση, αποτελεί την επόμενη σύγκρουση κορυφής, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης .

Αν σου άρεσε κάνε