«Καυτά» σενάρια για τη συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά στο σπίτι του Λιβάνη

«Καυτά» σενάρια για τη συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά στο σπίτι του Λιβάνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:38 Δημιουργία 18/01/19, 12:02

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εντονότερη «πόλωση» στην εγχώρια πολιτική σκηνή, στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη μόλις χθες βράδυ. Μία ημέρα, αφότου ο πρωθυπουργός έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης με 151 «ναι» στην κυβέρνηση.

Αν και με την πρώτη ματιά, γίνεται λόγος για μία κοινωνικού τύπου εκδήλωση για την ονομαστική εορτή του κ. Λιβάνη, εντούτοις η χρονική συγκυρία κατά την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ παρευρέθηκαν στο ίδιο μέρος, πυροδοτεί νέα σενάρια, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός διεκδικεί ξεκάθαρα το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι του κ. Λιβάνη, βρέθηκαν εκτός του κ. Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Παρόντες ήταν, μάλιστα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Βασιλική Θάνου, καθώς και η Ρένα Δούρου και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί των Πρεσπών, έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στη Βουλή, το οποίο έχει να κάνει με το γνωστό αφήγημα του πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος ανάμεσα σε εκείνον και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά, όμως, πρόσθεσε στο επικοινωνιακό παιχνίδι του τη λεγόμενη «προοδευτική λύση», επιβεβαιώνοντας πως ο ίδιος διεκδικήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Τονίζοντας, λοιπόν, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ διαμορφώνουν έναν νέο διπολισμό» και υπογραμμίζοντας πως ο μεσαίος χώρος παρουσιάζει ένα κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί, ο κ. Τσίπρας έβαλε στο τραπέζι τις «γραμμές» των δύο πόλων: ο ένας, ο προοδευτικός με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος, ο δεξιός-συντηρητικός του κ. Μητσοτάκη. Έτσι, και με αφορμή την κρίσιμη ψηφοφορία επί των Πρεσπών, η οποία αναδεικνύεται σε καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, έθεσε στους βουλευτές το ερώτημα, με ποιο πόλο θα συνταχθούν.

Αν σου άρεσε κάνε