Ποτάμι: «Σολομώντεια λύση» δίχως Ψαριανό και Αμυρά

Ποτάμι: «Σολομώντεια λύση» δίχως Ψαριανό και Αμυρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:46 Δημιουργία 18/01/19, 13:39

«Σολομώντεια λύση» βρήκαν στο Ποτάμι, τη στιγμή που το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έχει βρει μία ενιαία «γραμμή», με την οποία θα προσέλθει στη Βουλή για την κρίσιμη ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη Σεβαστουπόλεως αναζητούσαν τον τρόπο, με τον οποίο θα ισορροπήσουν πάνω στο δύσκολο στόχο τους: να αποσυνδέσουν την ψήφιση της Συμφωνίας με τη στήριξη στην κυβέρνηση και το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Για να ξεπεράσουν, λοιπόν, τον «κάβο» - ούτε να φανούν ανακόλουθοι στα μάτια της κοινής γνώμης όσον αφορά τη θέση τους ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε να χάσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα τους – αποφάσισαν να ψηφίσουν κατά συνείδηση, δίχως να θέτουν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Με το «βλέμμα», λοιπόν, σε αυτόν τον στόχο, από τη Σεβαστουπόλεως εκδόθηκε σημερινή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι το Ποτάμι δεν στηρίζει τον κ. Τσίπρα.

«Δεν θα αφήσουμε λοιπόν τον καταρρέοντα Τσίπρα να εμφανίζεται αυτός και μόνο αυτός ως ο σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο κύριος εκφραστής του εθνικού απομονωτισμού. Η φιλοευρωπαϊκή του στάση σήμερα είναι ευκαιριακή και εξυπηρετεί μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Αύριο με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα ξαναγίνουν «φιλομαδουριστές», «φιλορώσοι», «φιλοϊρανοί», «φιλοοτινάναι», αρκεί να θεωρήσουν ό,τι τους βολεύει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Το Ποτάμι, αντίθετα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πολιτική δύναμη που σκέφτεται πρώτα την πατρίδα και μετά το κομματικό του συμφέρον», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, πάντως, προς τη ΝΔ φαίνεται ότι κοιτά πλέον ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Μετά τις συγκρούσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ο βουλευτής ρωτήθηκε δημόσια χθες από ραδιοφωνικό σταθμό και κάθε άλλο παρά το διέψευσε.

«Δεν μετακινούμαι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου» , είπε ο ίδιος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Εκτός από κ. Ψαριανό, πάντως, την ίδια κεντροδεξιά κατεύθυνση φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Γιώργος Αμυράς.

Αν σου άρεσε κάνε