Πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ο Δάνελλης, με ερώτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο

Πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ο Δάνελλης, με ερώτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:48 Δημιουργία 18/01/19, 17:43

Παρά το ότι ο Σπύρος Δανέλλης έχει δηλώσει πως η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του από το Ποτάμι δεν σημαίνει πως ο ίδιος θα προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ηρακλείου φαίνεται πως νιώθει... άνετα στο να συμμετέχει με το κυβερνών κόμμα στη Βουλή.

Αυτό προκύπτει από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δανέλλης μαζί με άλλους 6 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώφη Κουβέλη, για την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Πέρα από τον ανεξάρτητο βουλευτή, την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές τονίζουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη Συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε., καθώς και ότι στη χώρα μας επί τέσσερις περίπου δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Επιπλέον σημειώνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση - σε μια περίοδο δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής - υλοποίησε τη δέσμευση της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την ανάγκη επέκτασης του μέτρου στην Κρήτη, επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Κρήτη από έναν θεσμό που θωρακίζει αποτελεσματικά τους πολίτες της, και ότι η καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρεί την Κρήτη.

Ρωτούν, δε, τον αρμόδιο υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Αν σου άρεσε κάνε