«Άδειασμα» Παπανδρέου σε Γεννηματά για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Άδειασμα» Παπανδρέου σε Γεννηματά για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:21 Δημιουργία 18/01/19, 18:15

Μήνυμα προς την Φώφη Γεννηματά και την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση του κόμματος εν όψει της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών στέλνει ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτοντας έμμεσα τη στήριξη του στη συμφωνία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και η οποία δημοσιεύεται το Σάββατο, σημειώνει ότι «η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής»

Εξηγώντας, ο κ. Παπανδρέου λέει ότι « πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Αν σου άρεσε κάνε