Και πάλι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ο Θεοδωράκης

Και πάλι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ο Θεοδωράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:10 Δημιουργία 18/01/19, 19:39

Ακόμα περισσότερο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας και πάλι πως ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας όταν αυτή έρθει προς επικύρωση στη Βουλή.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως εάν στην πολιτική «άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, πιστέψτε με, θα είχαν όλοι περισσότερες από μία γραμμές. Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για τη συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα».

Ακόμα, υποστήριξε πως «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του κόμματος δήλωσε πως «είμαι αντίπαλος του κ.Τσίπρα, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Το βασικό όμως τώρα δεν είναι το άχτι μου απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά το συμφέρον της χώρας».

Σε ερώτηση για το γιατί διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει στηρίζει από δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση».

Μιλώντας για το πολιτικό μέλλον του κόμματος του, είπε πως «δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό».

Υποστήριξε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις ευρωεκλογές και θέλει να κατέβει αυτόνομα και στις εθνικές εκλογές. Δεν μου αρέσουν οι αρχηγοί που είναι στυλωμένοι στα πόδια τους και ενώ καταψηφίζονται επιμένουν. «Αν η ψήφος είναι αρνητική θα πάω σπίτι μου».

Αν σου άρεσε κάνε