Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο

Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:51 Δημιουργία 20/01/19, 18:31

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στο ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να διαγράφει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως είχε προειδοποιήσει, αφότου ο ίδιος αποφάσισε να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι «με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση».

«Το Συνέδριο», όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, «θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τη δική μου θέση υπέρ της Συμφωνίας την εξέφρασα καθαρά και στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

«Η ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρή θέση. Και στο πλαίσιο αυτό είναι θετικό γεγονός ότι όλο και περισσότερες δυνάμεις από το προοδευτικό κέντρο και την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά. Και είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στηρίζουμε την επίλυση του Μακεδονικού και όχι την κυβέρνηση».

Αν σου άρεσε κάνε