Ξέμεινε από... ΚΟ το Ποτάμι - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αμυράς

Ξέμεινε από... ΚΟ το Ποτάμι - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αμυράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:31 Δημιουργία 21/01/19, 07:45

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, που σημειώνονται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ενώ ξεκινά η μεγάλη μάχη στη Βουλή για την κρίσιμη ψηφοφορία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι «αλχημείες» του Αλέξη Τσίπρα για να του βγουν τα «κουκιά» και ο ίδιος να παραμείνει στην εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερο, έχουν οδηγήσει τα μικρά κόμματα σε... διάλυση, ένα από αυτά και το Ποτάμι.

Την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου και ενώ μόλις χθες η Φώφη Γεννηματά διέγραψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που αποφάσισε να στηρίξει τη Συμφωνία, την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αμυράς τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την ΚΟ του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.

«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Τώρα το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς μετρά μόλις τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός), ενώ τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αμυρά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ο κ. Ψαριανός, ο οποίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά «όχι» στις Πρέσπες.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή του κ. Αμυρά έχει ως εξής:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε