Προβληματισμός Παπανδρέου για τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ

Προβληματισμός Παπανδρέου για τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:19 Δημιουργία 21/01/19, 21:15

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό του μετά από τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής λόγω της στήριξης στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στο Open TV, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε τνν έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο, ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ»

Αν σου άρεσε κάνε