«Μπαρούτι» στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων

«Μπαρούτι» στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:53 Δημιουργία 22/01/19, 13:41

Σε έκρυθμο κλίμα συνεχίζεται την Τρίτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, όπου συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για σκόπιμη απόκρυψη του τελικού, τροποποιημένου συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Η ΝΔ μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου ζήτησε την κατάθεση του τροποποιημένου Συντάγματος της γείτονος χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν οι αλλαγές συνάδουν με το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια δε στιγμή, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε εκ νέου να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

«Η δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά αποτελεί προαπαιτούμενο για την συζήτηση», είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν γνωστοποιεί τα επίμαχα έγγραφα, γιατί θα αποκαλυφθούν οι αλυτρωτισμοί.

«Είναι αδιανόητο να μην κατατεθεί το ενιαίο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, δεν μπορούμε να συζητάμε χωρίς αυτό, δεν μπορεί να συζητάμε σε πολιτικό κενό, είναι προαπαιτούμενο συζήτησης», τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε το κείμενο Συντάγματος, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας πως «όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι προφάσεις εν αμαρτίες» και πως «ο συνταγματικός τύπος που ακολουθούν στη γειτονική χώρα είναι να μην ενσωματώνουν τις τροπολογίες στο Σύνταγμα αλλά να την βάζουν στο τέλος».

Αν σου άρεσε κάνε