Η ΝΔ ζητά υπουργικές απαντήσεις για τις Πρέσπες στη Βουλή

Η ΝΔ ζητά υπουργικές απαντήσεις για τις Πρέσπες στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:25 Δημιουργία 22/01/19, 14:18

Πρόταση για να κληθούν στη Βουλή όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί που έχουν χαρτοφυλάκιο το οποίο επηρεάζεται από τη συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε την Τρίτη ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, την ώρα που η συζήτηση για τη συμφωνία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας παραμένει σε υψηλούς τόνους μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

«Μπορώ να απαντήσω σε κάθε απορία» , ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου, στην ερώτηση-αίτημα του κ. Δένδια εάν θα έρθουν π.χ. οι υπουργοί Παιδείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλοι οι οποίοι θα διαχειριστούν τις αλλαγές που επιφέρει και στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την μη κοινοποίηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής του τροποποιημένου συντάγματος της γείτονος, όπως επιτακτικά ζήτησαν χθες τόσο η ΝΔ, όσο και η ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ), παρουσιάζοντας «το Σύνταγμα που κατέβασα από τον επίσημο ιστότοπο της γειτονικής χώρας» στα αγγλικά.

Ο εν λόγω ελιγμός προκάλεσε εκ νέου την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να διαμαρτύρεται έντονα, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν φέρνει το τελικό κείμενο του Συντάγματος γιατί αυτό κρύβει τον αλυτρωτισμό της συμφωνίας.

Έντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες της κ. Λιάνας Κανέλλη από το ΚΚΕ και βουλευτών της ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται πως η υμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και να εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής ώστε να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Αν σου άρεσε κάνε