Δικαιολογούν την απρόκλητη επίθεση στο συλλαλητήριο, τονίζει η ΝΔ

Δικαιολογούν την απρόκλητη επίθεση στο συλλαλητήριο, τονίζει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:04 Δημιουργία 22/01/19, 16:59

Συνέχεια στις επιθέσεις της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τα όσα σημειώθηκαν την Κυριακή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία έδωσε την Τρίτη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για διάλυση της συγκέντρωσης.

Σε σχετική δήλωση, ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «ηκυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για τη βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει πως «σε πείσμα της πραγματικότητας, που την βιώνουν με οδυνηρό τρόπο οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν σε ένα πρωτοφανούς μεγέθους συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια με απύθμενο θράσος και κυνική ωμότητα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για την βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιθέσεων οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης-κουρελού δεν αγωνιούν για την αλήθεια, παρά μόνον για το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία. Και γι’ αυτόν το σκοπό είναι βέβαιο ότι πλέον δεν διστάζουν έναντι οποιουδήποτε εμποδίου. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι αποτελούν τεχνητή πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου, πλην όμως θλιβερή μειοψηφία στο λαό. Και αυτό θα φανεί την ώρα της κάλπης, που φοβούνται και ξορκίζουν» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε