Πέρασαν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας οι Πρέσπες

Πέρασαν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας οι Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:23 Δημιουργία 22/01/19, 17:15

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά έρχεται η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, καθώς νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας πέρασε τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στη «μάχη« της Ολομέλειας, όπου εισάγεται το πρωί της Τετάρτης (στις 10:00) η συμφωνία και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία αργά του βράδυ της Πέμπτης.

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας. Η συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Αν σου άρεσε κάνε