Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, σύμφωνα με τον Φίλη

Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, σύμφωνα με τον Φίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:28 Δημιουργία 22/01/19, 18:22

Απάντηση στα συνθήματα των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στο Σύνταγμα θέλησε να δώσει την Τρίτη ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εθνική και όχι κομματική η επιλογή μας να προχωρήσουμε σε επίλυση του ζητήματος με τα Σκόπια.

«Είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ η αντίληψη της συνεννόησης για να λύνονται τα ζητήματα και να μην αφήνονται αφορμές για επιτήδειους» επισήμανε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Η γεωγραφική Μακεδονία έχει μοιραστεί σε τρία κράτη, με βάση τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Όσοι υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική εκλαμβάνονται ως αμφισβητούντες τη συνθήκη. Όταν ακούγεται η ιαχή η Μακεδονία είναι μία και ελληνική εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ακόμη πως «είναι εθνική και όχι κομματική η επιλογή μας να επιλύσουμε το ζήτημα με τα Σκόπια. Η συμφωνία έγινε με την έννοια του δημοκρατικού πατριωτισμού, και με μια δημοκρατική αντιεθνική οπτική ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε λύση. Δεν θέλουμε, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, να ξοδεύουμε στους μιζαδόρους αλλά να ξοδεύουμε για την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι ήδη από το 1992 είναι κατοχυρωμένη η ονομασία Μακεδονία στους γείτονες μας, τονίζοντας ότι όσοι επικαλούνται αντίθετα επιχειρήματα, το κάνουν για να δημιουργήσουν το νέο αφήγημά τους.

Αν σου άρεσε κάνε