Μητσοτάκης: Ό,τι μπορούμε για να μην επικυρωθεί η συμφωνία στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ό,τι μπορούμε για να μην επικυρωθεί η συμφωνία στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:02 Δημιουργία 22/01/19, 19:45

Επί ποδός πολέμου θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη ΝΔ εν όψει της διήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συμφωνία των Πρεσπών που ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία επί της συμφωνίας το βράδυ της Πέμπτης.

Με δήλωση που έκανε σήμερα το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει πως το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η συμφωνία να μην επικυρωθεί από τη Βουλή, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, «οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά δίνεται «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς.

Με τη συμφωνία εγκαταλείπεται μια πολιτική δεκαετιών «για λόγους που μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι « η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συνθήκη αυτή είναι μια κακή συνθήκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Παράλληλα υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο να γίνεται η συζήτηση και να έχει εγκριθεί ήδη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη χωρίς να έχει κατατεθεί το οριστικό αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος όπως αυτό προέκυψε από την αναθεώρηση στη γείτονα χώρα.

«Αυτά που κατέθεσε σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος δεν συνιστούν τίποτα άλλο από το Σύνταγμα τω Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ , και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να κληθεί η Βουλή να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στις λεπτομέρειές της, ποιες είναι οι διατάξεις που αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του συντάγματος της γειτονικής χώρας».

Η στήριξη για τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη έγιναν σε σύσκεψη κομματικών στελεχών με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να κάνουν το ίδιο.

«Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένα αυτοδιοικητικό έργο, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης πριν την έναρξη της σύσκεψης και συνέχισε: «Και στη συνάντηση την οποία θα έχω θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά».

Τον κ. Μητσοτάκη, που συνοδευόταν από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και την Εκπρόσωπο Τύπου και ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, υποδέχτηκαν ο Νίκος Ταχιάος ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε