Ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει υπέρ σε πρόταση μομφής

Ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει υπέρ σε πρόταση μομφής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:01 Δημιουργία 22/01/19, 20:56

Την πρόθεση του να ψηφίσει υπέρ μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ως ανεξάρτητος βουλευτής, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τασσόμενος για μια ακόμα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως εφόσον κατατεθεί τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα την ψηφίσει όπως είχε κάνει και το καλοκαίρι. «Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «αυτή τη στιγμή 140 χώρες αποκαλούν τους γείτονές μας Μακεδονία. Πρέπει να ακουστεί ότι αυτή η χώρα είναι η Βόρεια Μακεδονία». Πάντως, παρατήρησε ότι εάν είχε γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του Μακεδονικού, κάποια σημεία της Συμφωνίας θα ήταν καλύτερα.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι χρέος του είναι πρώτα το συμφέρον της χώρας και μετά το συμφέρον του κόμματος. «Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο παρόλο που είχα εύκολες λύσεις», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, δε, ότι στα σύγχρονα κόμματα υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί εκπροσωπεί «αυτούς που δεν συμβιβάζονται με όσα λέει o ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει η Ν.Δ.».

Αν σου άρεσε κάνε