Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Καστόρη

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Καστόρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:44 Δημιουργία 22/01/19, 21:43

Υψηλότατους τόνους κατά όσων βανδάλισαν -όπως τονίζεται- την κατοικία του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η επίθεση εναντίον της κατοικίας του κ. Καστόρη, καθώς και ο βανδαλισμός της, από ομάδα ακροδεξιών, με πέτρες, αυγά και μπογιές, μετά το τέλος του συλλαλητηρίου στην Κατερίνη, δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας».

Οι δράστες της επίθεσης δεν είναι πολίτες που ανησυχούν, συνεχίζει η ανακοίνωση, εξαιτίας της παραπληροφόρησης, για τη συνθήκη των Πρεσπών. «Είναι φασίστες και τραμπούκοι».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη», ενώ καλεί «ιδιαίτερα τη ΝΔ, η οποία με την προπαγάνδα της, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει, και τον διχαστικό της λόγο, υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές, και αρνείται να τις καταδικάσει έμπρακτα και ρητά, να πάρει θέση, έστω και τώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές και τα στελέχη του, ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται. Η συνθήκη των Πρεσπών, η οποία επιλύει ένα χρόνιο ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής, με τον καλύτερο τρόπο, διασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα της χώρας μας, θα επικυρωθεί. Οι πατριδοκάπηλοι, οι εθνικιστές και οι φασίστες θα ηττηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση

Αν σου άρεσε κάνε