Πλήρως ικανοποιημένος ο Κατρούγκαλος από τη συμφωνία των Πρεσπών

Πλήρως ικανοποιημένος ο Κατρούγκαλος από τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:18 Δημιουργία 23/01/19, 16:14

Την πεποίθηση του για τα αμοιβαία οφέλη από τη συμφωνία των Πρεσπών για την Αθήνα και τα Σκόπια επανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι εθνικοί μας στόχοι από το 2007 και μετά αλλά θ αποδείξω και από το ’93 και μετά, έχουν ικανοποιηθεί 110%» και δήλωσε για άλλη μια φορά απολύτως βέβαιος για την κατοχύρωση των ελληνικών συμφερόντων μέσω της συμφωνίας.

«Όλα τα παλιά προβλήματα ρυθμίζονται. Και η γλώσσα, και τα ονόματα, και ο αλυτρωτισμός και η διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Επανέλαβε πως η γειτονική χώρα έχει υποχρέωση να αλλάξει έναντι όλων την ονομασία «Μακεδονία με το Βόρεια Μακεδονία» και έκανε ιστορική αναδρομή του ονοματολογικού κατηγορώντας την αντιπολίτευση για παλαιότερους χειρισμούς.

«Η συμφωνία λύνει το μοναδικό πρόβλημα που μπορούν να λύσουν κράτη» επέμεινε ο κ. Κατρούγκαλος. «Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, δεν αναγνωρίζουν λαούς».

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας , μετά από μια έντονη διαμάχη με την προέδρευσα Τασία Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν μπορεί η Βουλή να εισέλθει σε συζήτηση θέματος, για το οποίο δεν υπάρχουν τα έγγραφα που απαιτούνται». Και ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση μέχρις ότου ο κ. Κατρούγκαλος κοινοποιήσει στην Βουλή το νέο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όπως έχει τροποποιηθεί.

Αν σου άρεσε κάνε