Θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής ΝΔ χωρίς όρους, λέει τώρα ο Καμμένος

Θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής ΝΔ χωρίς όρους, λέει τώρα ο Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:15 Δημιουργία 23/01/19, 17:50

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεπέγραψαν ουσιαστικά τις Πρέσπες, καθώς δεν υπερψήφισαν το αίτημα αντισυνταγματικότητας για τη συμφωνία που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Σε σχετική δήλωση, ο συνεργάτης του Πάνου Καμμένου αναφέρει πως «η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία", διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης "ασέλγησε" πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον ΔΗΘΕΝ "Μακεδονομάχο", ΤΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ΑΠΕΡΡΙΨΕ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να σταματήσει την παράδοση του όρου "Μακεδονία"» αναφέρει η δήλωση του κ. Τοσουνίδη.

Αν σου άρεσε κάνε