Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης μαζί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

Καμμένος: Τσίπρας και Μητσοτάκης μαζί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:26 Δημιουργία 23/01/19, 21:19

Διπλή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ο Πάνος Καμμένος το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο μόνος λόγος για να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών είναι να κριθεί αντισυνταγματική, όπως και είναι», δήλωσε Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί δεν στήριξε τη σχετική πρόταση του κόμματός του, με την οποία, υποστήριξε, θα σταματούσε η διαδικασία στην Βουλή, καθώς υπήρχε πλειοψηφία επί των παρόντων, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ακόμη, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι έκανε πίσω στην πρόταση μομφής, γιατί, συμπλήρωσε, ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν συνηγόρησε προ μηνών στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, γιατί αυτή ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων.

«Όπως παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, πιέστηκε αλλά δεν ήθελε να προδώσει την παράδοση της οικογένειας του και την Μακεδονία, έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πιέστηκε από τους Ευρωπαίους και δη την Άγκελα Μέρκελ για να καταλήξει σε αυτήν την Συμφωνία», είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος δέχθηκε πιέσεις, αλλά δεν υποχώρησε.

Σε ερώτηση εάν αισθάνεται εξαπατημένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα, διότι πέρα από τις πιέσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός οφείλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που επί τέσσερα χρόνια τον στήριξαν, χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μια διένεξη». Επανέλαβε παράλληλα ότι θα είναι casus belli αν παραμείνουν στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. «Περιμένω να δω τον ανασχηματισμό. Εάν διατηρήσει έστω και ένα μέλος μας στην κυβέρνηση, για εμάς είναι casus belli», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε