Στο «μικροσκόπιο» της ΝΔ οι παροχές Τσίπρα και οι Πρέσπες

Στο «μικροσκόπιο» της ΝΔ οι παροχές Τσίπρα και οι Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:33 Δημιουργία 29/01/19, 10:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την εκτίμηση ότι με τις παροχές ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει «στροφή» στην πολιτική του, προκειμένου να ξεχαστεί το ταχύτερο η Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν στελέχη της ΝΔ, τα οποία διαβεβαιώνουν ταυτόχρονα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι μπορεί, για να προβληθούν όλα τα αρνητικά σημεία της λύσης, που εφηύρε η κυβέρνηση στο Σκοπιανό.

Πέραν της ουσίας του ζητήματος, στην οδό Πειραιώς έχουν φτάσει δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς νομούς της Βορείου Ελλάδας να κινείται σε μονοψήφια ποσοστά, γεγονός ενδεικτικό των αντιδράσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά την ψήφιση της Συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο, σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οι συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις συνεχίζονται, ενώ ακόμη δεν έχει βιώσει η κοινωνία σημαντικές πτυχές της Συμφωνίας, όπως είναι τα εμπορικά σήματα προϊόντων που πρέπει να αλλάξουν, αλλά και τις αλλαγές που - όπως έχει συμφωνηθεί - πρέπει να γίνουν στα βιβλία και των δυο χωρών.

Για τη ΝΔ, όπως επανέλαβε χθες η εκπρόσωπος του κόμματος κυρία Μαρία Σπυράκη, παραμένει ως βασική θέση το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην ΕΕ, καθώς πρόκειται για μια μακρά διαδικασία με πολλά επιμέρους κεφαλαία.

Σε ο,τι άφορα το ΝΑΤΟ, στη ΝΔ δεν τρέφουν αυταπάτες, καθώς βλέπουν και την ταχύτητα με την οποία προωθούν οι σύμμαχοι της χώρας την ένταξη των Σκοπίων. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι εφόσον περνούσε η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί η πορεία της. Κατά συνέπεια, όλο το βάρος θα δοθεί στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην ΕΕ, η όποια θεωρητικά θα ξεκινήσει ίσως και εντός του έτους, αμέσως μετά την τυπική επικύρωση της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Σχετικά τώρα με την οικονομία, που αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Τσ’ιπρας θα «παίξει τα ρέστα του» στο πεδίο των παροχών και των εξαγγελιών, ναρκοθετώντας με αυτόν τον τρόπο την πορεία της επόμενης κυβέρνησης.

Χθες, με αφορμή την ανακοίνωση του κατώτατου μισθού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού χαρακτήρισε την κίνηση του πρωθυπουργού ως «απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε: «η αύξηση του κατώτατου μισθού έπρεπε να είχε γίνει από το 2017, όπως προέβλεπε ο νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Αν σου άρεσε κάνε