Κουμουτσάκος: Ο κ. Τσίπρας θα χορέψει μόνος του το τανγκό του διχασμού

Κουμουτσάκος: Ο κ. Τσίπρας θα χορέψει μόνος του το τανγκό του διχασμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:32 Δημιουργία 29/01/19, 12:30

«Η πόλωση αποτελεί ιδεολογική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί τη μόνη συνέπειά του. Το έκανε ως αντιπολίτευση. Το κάνει σήμερα ως κυβέρνηση. Δημιουργήθηκε, ζει και υπάρχει μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Κατασκευάζει εχθρούς για να υπάρχει», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ΝΔ, συνεπής στην ιστορία και την ιδεολογία της, δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο», σημειώνοντας: «Άλλωστε, τις μεγάλες εκλογικές της νίκης που οδήγησαν σε κυβερνήσεις αυτοδυναμίας τις κέρδισε με στρατηγική "μεσαίου χώρου". Ο κ. Τσίπρας λοιπόν θα χορέψει μόνος του το ταγκό του διχασμού. Και θα ηττηθεί».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος αναδεικνύει, κατά τη συνέντευξή του, δύο κρίσιμα, όπως σημειώνει, αλλά όχι πολύ συζητημένα, θέματα που προκύπτουν από τη Συμφωνία Πρεσπών. Πρώτον, τη στάση που θα κρατήσουν τα Σκόπια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, διερωτώμενος αν θα τάσσονται με τα τουρκικά ή με τα ελληνικά συμφέροντα. Και δεύτερον, τις επιπτώσεις που προκαλεί η συμφωνία στη στάση που το κοινοτικό δίκαιο επιτρέπει στη χώρα μας να κρατήσει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων.

Αν σου άρεσε κάνε