Δίνουν άλλοθι για τα προκλητικά τιτιβίσματα Ζάεφ

Δίνουν άλλοθι για τα προκλητικά τιτιβίσματα Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:36 Δημιουργία 29/01/19, 13:33

Άλλοθι στον Ζόραν Ζάεφ δίνει η κυβέρνηση Τσίπρα, την ώρα που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προκαλεί, τιτιβίζοντας με hastag «Μακεδονία», αποφεύγοντας τη χρήση του προσδιορισμού «Βόρεια».

«Τυπικά ο κ. Ζάεφ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το πρόσφατο συνταγματικό όνομα της χώρας του μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικαστικές και τυπικές ενέργειες», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στη δριμεία κριτική που ασκείται στον Σκοπιανό πρωθυπουργό για τις συνεχείς αναρτήσεις του με τον όρο «Μακεδονία», δίχως το «Βόρεια».

«Νομίζω ότι οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση όπως έκαναν και στο παρελθόν. Βρισκόμαστε σε μια απολύτως μεταβατική περίοδο. Μέρα με τη μέρα όλοι θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως ο Ζάεφ έκανε δύο ακόμη προκλητικές αναρτήσεις στο Twitter, δίχως να χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «Βόρεια».

«Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τους γείτονες, ήρθε η ώρα για ευημερία. Ας φέρουμε την Ευρώπη στη "Μακεδονία"», έγραψε ο Ζάεφ.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε ενημερώσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας «εξέφρασε την υποστήριξή του στην ένταξη της "Μακεδονίας" σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Αν σου άρεσε κάνε