ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Υλοποιούμε μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις μας

ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Υλοποιούμε μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:38 Δημιουργία 29/01/19, 14:35

Τη σκυτάλη από την κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού παίρνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει το μέτρο που εξήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως με την αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 11%, και με την κατάργηση του απαράδεκτου και άδικου υποκατώτατου μισθού στους νέους έως 25 ετών, για τους οποίους η αύξηση του μισθού φτάνει στο 27%, υλοποιείται μια από τις βασικότερες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

«Σήμερα, διαψεύδονται ηχηρά οι καταστροφολόγοι, όσοι κήρυτταν ότι μετά την 21η Αυγούστου δεν αλλάζει τίποτα και, ταυτόχρονα, ηττώνται όσοι επιθυμούν ένα φτηνό, κακοπληρωμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων στα εισοδήματα των εργαζομένων, εφτά χρόνια μετά το 2012, όταν, εν μια νυκτί, μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός, και κατά 32% για τους νέους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την κανονικότητα στο πεδίο της εργασίας» σημειώνεται επίσης.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «με τη μείωση της ανεργίας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με την καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δείχνουμε έμπρακτα ότι αγωνιζόμαστε για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για τους εργαζόμενους, και ιδίως τους νέους, για όλους όσοι επλήγησαν από την κρίση και τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων χρόνων».

Αν σου άρεσε κάνε