Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Παπαντωνίου

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Παπαντωνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:27 Δημιουργία 30/01/19, 19:22

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε την Τετάρτη η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου.

Ειδικότερα, η κ. Κουράκου κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, με το οποίο ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους. Την απόφαση αναμένεται να εκδώσει η δικαστική λειτουργός, αφού πρώτα υποβληθεί σχετική εισαγγελική εισήγηση.

Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου-Κουράκου προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται.

Την ίδια ώρα, η σύμβαση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών η οποία υπεγράφη επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας που διενεργείται εδώ και ενάμιση χρόνο από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε υπό την αιγίδα της Εurojust στη Χάγη.

H συνάντηση έγινε με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από τέσσερις χώρες (Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο), από τις οποίες η Ελλάδα έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή για ανοίγματα λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης αυτής που έγινε με πρωτοβουλία των Ελλήνων ανακριτών έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και όπως έγινε γνωστό η ποινική δικογραφία της Αθήνας για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών άνοιξε έρευνα και σε μία από τις άλλες 4 χώρες. Κεντρικό πρόσωπο της δικογραφίας ένας αλλοδαπός.

Αν σου άρεσε κάνε