Μαλλιά κουβάρια και στη Βουλή της ΠΓΔΜ για την πρόταση μομφής κατά Ντιμιτρόφ

Μαλλιά κουβάρια και στη Βουλή της ΠΓΔΜ για την πρόταση μομφής κατά Ντιμιτρόφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:55 Δημιουργία 31/01/19, 10:53

Μαλλιά κουβάρια έγιναν και στη Βουλή της ΠΓΔΜ, όπου συζητήθηκε η πρόταση μομφής 33 βουλευτών του VMRO-DPMNE κατά του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Μόλις 20 εξ αυτών προσήλθαν προχθές τα μεσάνυχτα για να την ψηφίσουν. Αντίθετα, την καταψήφισαν 59 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Ο Ντιμιτρόφ πριν από 12 χρόνια έλεγε ότι το συνταγματικό όνομα δεν πρέπει να αλλάξει και ήταν υπέρ της φόρμουλας της διπλής ονομασίας. Όταν ήταν με τον Γκρούεφσκι ακολούθησε τη ρητορική του και όταν ήρθε ο Ζάεφ έβαλε πλάτη και άλλαξε το όνομα της χώρας. Ήταν άνετος με την αναπαυτική καρέκλα του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και τότε έγινε σύμβουλος του Γκρούεφσκι και δεν παραιτήθηκε. Στη συνέχεια, πήγε στη Χάγη και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι κατέβαλαν 600.000 ευρώ για τις ανάγκες του» είπε ο Μιλόσοσκι.

Ο ίδιος τον κατηγόρησε δε ότι όταν το 2008- 2009 ο τότε πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τον αντικατέστησε από τη θέση του διαπραγματευτή, αυτός ζήτησε και έγινε ειδικός σύμβουλος του Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η ρήξη του με την κυβέρνηση VMRO-DPMNE ξεκίνησε με την πολιτική εξαρχαϊσμού και την ψεύτικη ''μακεδονική'' ταυτότητα που επιχείρησε να δημιουργήσει από το 2010. «Τότε σκέφτηκα και αναρωτήθηκα αν ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες. Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον ''μακεδονικό'' λαό γιατί γνωρίζω ποιος πραγματικά είναι. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε...Εγώ προστατεύω τον λαό από την πλάνη και τον κόσμο στον οποίο ζείτε ακόμα. Μπορείτε να φωνάξετε '' ο τοίχος είναι μαύρος, ο τοίχος είναι μαύρος'' αλλά θα παραμείνει λευκός», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Αν σου άρεσε κάνε