Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Δημήτρης Παπανικολάου

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Δημήτρης Παπανικολάου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:45 Δημιουργία 01/02/19, 15:43

Ο Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια αποφασίστηκε πως θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Δημήτρης Παπανικολάου και Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίστηκαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο σε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε βουλευτές και παλαίμαχους μπασκετμπολίστες. Από τότε, η επικοινωνία τους ήταν… συνεχής και την Παρασκευή «έδωσαν τα χέρια» για να είναι ο πρώην διεθνής παίκτης υποψήφιος για μια θέση στη Βουλή.

«Ένας σπουδαίος αθλητής θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Ο Δημήτρης Παπανικολάου που έχει διακριθεί όχι μόνον με μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά και με τη φανέλα της εθνικής θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στο Νότιο τομέα της Β Αθηνών.

Η γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο ένα αγώνα μπάσκετ βουλευτών με παλαίμαχους παίκτες. Έκτοτε είχαν τακτική επικοινωνία κυρίως για θέματα αθλητισμού και στη σημερινή τους συνάντηση οριστικοποιήθηκε να διεκδικήσει μια θέση στη βουλή και να συμβάλει και εκείνος στην επόμενη μέρα της χώρας μας, στους τομείς που γνωρίζει καλύτερα», αναφέρει η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Ζωοδόχου Πηγή και συνέχισε στον Σπόρτινγκ. Αφού φόρεσε τη φανέλα του Μακεδονικού, έκανε το μεγάλο άλμα. Μετά την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ των Εφήβων το 1995, ο «Φον Δημητράκης» ντύθηκε στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Η Κίντερ Μπολόνια θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά επειδή δεν είχε συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, δεν μπόρεσε να παίξει στην Ιταλία. Τότε, μάλιστα, είχε αρνηθεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό κι έμεινε μήνες εκτός γηπέδων. Τελικά, γύρισε στον Πειραιά και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1999 στη Ρώμη.

Αργότερα, όμως, έκανε το πέρασμα στην αντίπερα όχθη και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έπαιξε επίσης σε ΑΕΚ, Πανιώνιο, Περιστέρι και έκλεισε την καριέρα του στον Ηλυσιακό.

Αν σου άρεσε κάνε