Τοσουνίδης για πρόταση μομφής κατά Βούτση: Θα τη μελετήσουμε, αν κατατεθεί

Τοσουνίδης για πρόταση μομφής κατά Βούτση: Θα τη μελετήσουμε, αν κατατεθεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:39 Δημιουργία 02/02/19, 09:36

Να παραδώσει την έδρα κάλεσε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, επισημαίνοντας ότι «η έδρα πρέπει να επιστραφεί στους ΑΝΕΛ.

«Όσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, τότε να εγκαταλείψουμε τις έδρες μας, έρχονται οι επόμενοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Υπηρετήστε αυτά για τα οποία σας ψηφίσανε, για αυτά που έχετε δεσμευθεί. Να σεβαστούν όλοι την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, το ίδιο ζήτησε ο κ. Τοσουνίδης και από τον Τέρενς Κουίκ, που με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, αντικαθιστά τον κ. Παπαχριστόπουλο στη Βουλή. «Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κουίκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το σχόλιο του Πάνου Καμμένου στο Twitter στο οποίο μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγραψε «υπάρχουν και Ελληνες Αλέξη», ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε ότι στους ΑΝΕΛ «υπερασπιζόμαστε πάνω από όλα τον ελληνικό λαό».

Ακόμη, ο κ. Τοσουνίδης απέρριψε αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει πως για να συγκροτείται Κ.Ο. πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Παπαχριστόπουλου, οι ΑΝΕΛ κινδυνεύουν με διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Να αφήσουν όπως είναι τον κανονισμό της Βουλής», ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να στηρίξουν μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας πως «θα μελετήσουμε την πρόταση μομφής, αν κατατεθεί».

Αν σου άρεσε κάνε