Βούτσης σε ΝΔ: Ας καταθέσουν πρόταση μομφής

Βούτσης σε ΝΔ: Ας καταθέσουν πρόταση μομφής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:37 Δημιουργία 03/02/19, 11:24

Πρόκληση-πρόσκληση προς τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος απήθυνε την Κυριακή ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα περιστατικά των τελευταίων ημερών.

«Η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, που έχει θέμα την τροποποίηση διατάξεων.

Ο κ. Βούτσης είπε πως «αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού».

Αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο -όπως είπε- της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή.

Επιπλέον, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του. Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, ο κ. Βούτσης μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη Ν.Δ., ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

Αν σου άρεσε κάνε