«Μαγειρέματα» και μετωπική στη Βουλή για τον... Καμμένο

«Μαγειρέματα» και μετωπική στη Βουλή για τον... Καμμένο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:30 Δημιουργία 04/02/19, 08:16
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη Βουλή επιστρέφει η μετωπική αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτελούν οι «αλχημείες», για να διατηρηθούν τα προνόμια ηγετών κομμάτων, που δεν διαθέτουν ή κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το όριο των πέντε βουλευτών.

Η ΝΔ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σε περίπτωση που προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη συναλλαγή μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, καθώς ο πρώτος θέλει να διασώσει τα προνόμια του δεύτερου, ως ανταλλαγή για τη στήριξη που του προσέφερε τα 4 τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να μιλήσει ευθέως για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό». Σε ομιλία του, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε , μεταξύ άλλων: « Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας εκβιαζόμενος αναγκάζεται να ενδίδει. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος πρωθυπουργός γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει τώρα ένα ενιαίο αντικυβερνητικό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις , κάτι το οποίο δεν είναι δύσκολο να συμβεί με δεδομένη όχι μόνον τη αντίθεση του ΚΙΝΑΛ στις αλλαγές αυτές , αλλά και την άρνηση να αποδεχθούν αυτή την κυβερνητική.... χάρη οι κκ. Θεοδωράκης και Καμμένος.

Εάν δε, ο τελευταίος επιμείνει μέχρι τέλους στην σκληρή ρητορική του έναντι του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση συνολικά, όπως εκτιμούν στελέχη της οδού Πειραιώς , θα είναι πολύ έντονος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, η ΝΔ δεν πρόκειται να βιαστεί. Θα περιμένει τις προτάσεις Βούτση, θα επιμείνει στα περί εκβιασμού και πολιτικής συναλλαγής μεταξύ των δυο πρώην κυβερνητικών εταίρων και στην πορεία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, εκτιμά ότι αυτές είναι οι τελευταίες ανέλπιδες κινήσεις μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή. Από την Ευρυτανία ο ίδιος προέβλεψε και πάλι ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές και κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Αν σου άρεσε κάνε