«Παράθυρο» Βερναρδάκη σε προσχώρηση των «έξι» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Παράθυρο» Βερναρδάκη σε προσχώρηση των «έξι» στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:56 Δημιουργία 04/02/19, 15:50

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, ύμνους για τον Αλέξη Τσίπρα και σενάρια προσχώρησης των «έξι πρόθυμων» στον ΣΥΡΙΖΑ… Με όλη την καυτή πολιτική επικαιρότητα καταπιάστηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σε νέες δηλώσεις του.

Ο ίδιος άνοιξε «παράθυρο» προσχώρησης των έξι βουλευτών, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

«Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση, που επιδιώκει το κόμμα», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο σάλο γύρω από το σενάριο αλλαγών επί του Κανονισμού της Βουλής, ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε: «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος «κάρφωσε» τον πρώην ΥΠΕΘΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;».

«Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «άσφαιρα πυρά» από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά; Δεν υποτιμούμε ουτε λοιδωρούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή», τόνισε.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέντατι στη ΝΔ. Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλ-δημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αν σου άρεσε κάνε