Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη φέρνει κακούς οιωνούς

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη φέρνει κακούς οιωνούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:30 Δημιουργία 05/02/19, 12:28

Σφοδρή κριτική για την επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη εξαπολύει η ΝΔ, στον απόηχο της επικήρυξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στο παρά πέντε της άφιξης του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει», δηλώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Και ο ίδιος συμπληρώνει: «Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο».

«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη», τονίζει ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε