Σε κλίμα κοινοβουλευτικού... ευτελισμού η ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Σε κλίμα κοινοβουλευτικού... ευτελισμού η ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:51 Δημιουργία 05/02/19, 13:07

Μέσα σε ένα κλίμα άγριας πόλωσης και κοινοβουλευτικού ευτελισμού αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη Πέμπτη.

Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, το πρωτόκολλο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Θα έχει προηγηθεί την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, η υπογραφή από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Το Κοινοβούλιο ζει τα τελευταία 24ωρα έναν άνευ προηγουμένου ευτελισμό, στη «σκιά» της απόφασης των έξι «πρόθυμων» βουλευτών, που μαζί με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ «στήνουν» μία κυβέρνηση-«κουρελού», να δίνουν τις θετικές τους ψήφους σε κάθε νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την προσχώρησή τους στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αν και απειλεί «Θεούς και δαίμονες», εντούτοις δεν φαίνεται να ενοχλείται με το γεγονός ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις θα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα παραμένουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ μόνο και μόνο για να μην μείνει ξεκρέμαστος ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, αφότου ο πρωθυπουργός έβαλε οριστική «Ταφόπλακα» στα περί… διευκόλυνσής του, ζητώντας να μην αλλάξει ούτε σημείο στίξης από τον Κανονισμό της Βουλής.

Η περίπτωση του κ. Θεοχαρόπουλου είναι πράγματι κωμική. Ο ίδιος δήλωνε πως θα παραιτηθεί λόγω… ευθιξίας, αλλά στο τέλος επικαλέστηκε τα παρακάλια του κ. Βούτση, ανακοινώνοντας πως θα διατηρήσει την έδρα του μέχρι την ψήφιση του πρωτοκόλλου της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ αποφεύγει να απαντήσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την πολιτική πορεία του κ. Παπαρχιστόπουλου στο κόμμα του κ. Καμμένου.

Την ίδια ώρα, παράδοξη είναι και η στάση του κ. Ζουράρι, ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (!)

Ο ίδιος προσπάθησε μάλιστα να εξηγήσει γιατί δεν πρόκειται ούτε να διασπάσει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και να προσχωρήσει επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι άλλοι μπορεί να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγώ έχω το εξής παράδοξο: επειδή είμαι ο παλαιότερος κομμουνιστής στη Βουλή μαζί με άλλους δύο, είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ Εσωτερικού. Δεν έχω κανέναν λόγο να προσχωρήσω γιατί έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε