Μητσοτάκης: Νοικιάζουν πρόσθετους «κομπάρσους» για την τελευταία πράξη

Μητσοτάκης: Νοικιάζουν πρόσθετους «κομπάρσους» για την τελευταία πράξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:50 Δημιουργία 05/02/19, 13:47

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στους «έξι», που μαζί με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ συνθέτουν μία πλειοψηφία-«κουρελού» που δίνει λίγους μήνες ζωής ακόμη στον Αλέξη Τσίπρα για την παραμονή του στην εξουσία, εξαπέλυσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι για να παίξει την τελευταία πράξη της, η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόσθετους «κομπάρσους».

«Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δύο ενώ είναι σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζουν άλλο κόμμα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μια εβδομάδα χρειάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς Καμμένου, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, διατηρώντας στο στόχαστρο και τον Νίκο Βούτση.

«Θα έπρεπε να είχε επιστρέψει τόσο την επιστολή του πρωθυπουργού, όσο και αυτές των έξι βουλευτών ως ‘απαράδεκτες’», είπε ο ίδιος.

Επανέλαβε την κατηγορία για «κυβέρνηση κουρελού» και υποστήριξε ότι η σήψη που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής και πριονίζει το πολίτευμα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας», επισημαίνοντας ότι το μόνο που μένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει τον χρόνο εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνουν νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει στην πρωτοφανή εκτροπή. Στις 26 Μαίου, ότι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα, εφόσον δεν συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις Εθνικές», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε