Τα αινιγματικά μηνύματα Βούτση περί εκλογών και η ευκαιριακή πλειοψηφία

Τα αινιγματικά μηνύματα Βούτση περί εκλογών και η ευκαιριακή πλειοψηφία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:09 Δημιουργία 05/02/19, 14:03

Ιδιαίτερα «θερμοί» αναμένεται να είναι οι επόμενοι μήνες έως τον ερχόμενο Μάϊο, με τα σενάρια για τετραπλές κάλπες ολοένα και να «φουντώνουν».

Ο άνευ προηγουμένου ευτελισμός που στιγματίζει το Κοινοβούλιο έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό «θερμόμετρο», με την αντιπολίτευση να εκτοξεύει βροχή τα «πυρά» για τους έξι πρόθυμους βουλευτές, που αποφάσισαν να δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνηση Τσίπρα, στήνοντας μία πλειοψηφία-κουρελού, ξεκάθαρα ευκαιριακή.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει θεσμική εκτροπή, στη σκιά του εξής παράδοξου: Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος δηλώνουν πως θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, παραμένοντας στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ώστε ο Πάνος Καμμένος να μην χάσει τα αρχηγικά καθήκοντά του.

Την ώρα, λοιπόν, που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν εκλογές τώρα, ο πρόεδρος της Βουλής στέλνει σιβυλλικά μηνύματα για το ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τρίτη και απαντώντας στο ερώτημα, αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει έως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, ο Νίκος Βούτσης είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε