Έτοιμος για εφ'όλης της ύλης επίθεση κατά Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Έτοιμος για εφ'όλης της ύλης επίθεση κατά Τσίπρα ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:18 Δημιουργία 07/02/19, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη Βουλή επιστρέφει από σήμερα, Πέμπτη η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ψηφοφορία για το οποίο είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα λάβει το λόγο, αναμένεται να προχωρήσει σε μία εφ’όλης της ύλης πολιτική επίθεση προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. Αιχμή προφανώς θα είναι το Σκοπιανό, αλλά η «βεντάλια» των θεμάτων θα ανοίξει και θα επεκταθεί στα θεσμικά ζητήματα, που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα, με τις μετακινήσεις βουλευτών, την προαναγγελία αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στην ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι η χώρα αυτή την στιγμή δεν έχει κυβέρνηση ούτε υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να είχε κοινή ιδεολογική, πολιτική αφετηρία. Θα ζητήσει ευθέως από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσει στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η μόνη προσφορά του είναι ο ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν ποσοστό άνω του 60% των πολιτών να τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τις μεθοδεύσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα με την εμπλοκή και του προέδρου της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ δείχνει να κατακτά την πολυπόθητη αυτοδυναμία και σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, να ξεπερνά σε κοινοβουλευτική δύναμη τις 155 έδρες. Στα «δεξιά» της δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ουσιαστικός κίνδυνος από νέους φορείς, καθώς ούτε ο κ. Βελόπουλος ούτε ο κ. Καρατζαφέρης συγκεντρώνουν υπολογίσιμα ποσοστά. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώνει την προσπάθειά του στο άνοιγμα στο παραδοσιακό κέντρο μέσω της προσέγγισης μικρών και μεσαίων πολιτικών στελεχών.

Βουλευτές της ΝΔ χαρακτηρίζουν απλές φήμες τα όσα λέγονται περί ένταξης στα ψηφοδέλτια του κόμματος προσώπων, όπως είναι η κυρία Διαμαντοπούλου ή ο κ. Φλωρίδης και εκτιμούν ότι η εκλογική βάση του κέντρου θα είναι αυτή που θα στηρίξει την προσπάθεια του κ. Μητσοτακη και της ΝΔ.



Αν σου άρεσε κάνε