Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Ή παραιτείσαι μέχρι αύριο ή διαγράφεσαι

Καμμένος σε Παπαχριστόπουλο: Ή παραιτείσαι μέχρι αύριο ή διαγράφεσαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:47 Δημιουργία 07/02/19, 11:29

Ακόμη μία επικοινωνιακή πιρουέτα έκανε ο Πάνος Καμμένος με το «βλέμμα» στα σχεδόν μηδαμινά δημοσκοπικά ποσοστά του.

Επιχειρώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί έως αύριο, υπό την απειλή της διαγραφής του από την ΚΟ του κόμματος, αν δεν υπακούσει στην εντολή του προέδρου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του νέου του «σόου», ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι θα διαγράψει τον βουλευτή πριν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της βουλής, στην οποία ψηφίζεται το Πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔ, στο ΝΑΤΟ, προκειμένου «να μην ψηφίσει την παράδοση της Μακεδονίας».

Το τελεσίγραφο «έσκασε» κατά τη σημερινή fast track συνεδρίαση των ΑΝΕΛ, η οποία διήρκησε ούτε μία ώρα.

Μετά την παραίτησή του κ. Παπαχριστόπουλου, τη θέση του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουϊκ, που έχει ήδη ατύπως προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Κουϊκ αποφασισμένο να διατηρήσει την έδρα του και να μην την παραδώσει, όπως ζητεί ο κ. Καμμένος.

«Θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά», δήλωσε σήμερα σχετικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Με βάση τα παραπάνω, η σημερινή συζήτηση και η αυριανή ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ διεξάγεται μέσα σε ένα κλίμα άγριας πόλωσης και κοινοβουλευτικού ευτελισμού.

Το Κοινοβούλιο ζει τις τελευταίες εβδομάδες έναν άνευ προηγουμένου ευτελισμό, στη «σκιά» της απόφασης των έξι «πρόθυμων» βουλευτών, που μαζί με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ «στήνουν» μία κυβέρνηση-«κουρελού», να δίνουν τις θετικές τους ψήφους σε κάθε νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την προσχώρησή τους στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αν και απειλεί «Θεούς και δαίμονες», εντούτοις δεν φαίνεται να ενοχλείται με το γεγονός ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις θα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα παραμένουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ μόνο και μόνο για να μην μείνει ξεκρέμαστος ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, αφότου ο πρωθυπουργός έβαλε οριστική «Ταφόπλακα» στα περί… διευκόλυνσής του, ζητώντας να μην αλλάξει ούτε σημείο στίξης από τον Κανονισμό της Βουλής.

Η περίπτωση του κ. Παπαχριστόπουλου είναι πράγματι κωμική. Ο ίδιος δήλωνε πως θα παραιτηθεί λόγω… ευθιξίας, αλλά στο τέλος επικαλέστηκε τα παρακάλια του κ. Βούτση, ανακοινώνοντας πως θα διατηρήσει την έδρα του μέχρι την ψήφιση του πρωτοκόλλου της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, παράδοξη είναι και η στάση του κ. Ζουράρι, ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (!)

Αν σου άρεσε κάνε