Η Φώφη βλέπει Σολτς - Η ατζέντα

Η Φώφη βλέπει Σολτς - Η ατζέντα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:28 Δημιουργία 07/02/19, 15:26

Τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αντικαγκελάριο και ηγετικό στέλεχος του SPD, Όλαφ Σολτς, θα συναντήσει την επόμενη Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο, η Φώφη Γεννηματά, έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά πρόκειται να μεταφέρει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση της ελληνική οικονομίας. "Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στο εξωτερικό, εμείς θα πούμε καθαρά όσα υποστηρίζουμε για τη κατάσταση της οικονομίας" σημείωσε ο κ. Χρηστίδης. "Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική πολιτική κι αυτό το καταμαρτυρούν οι πραγματικοί αριθμοί της πραγματικής οικονομίας" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, επιδίωξη αυτής της συνάντησης είναι να ανατραπεί η εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό για την Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής, τονίστηκε ότι δεν είναι προοδευτική πολιτική, όπως διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ασκήθηκε έντονη κριτική σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια, καθώς και σε αυτά που είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. "Οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν κοστίσει, από τον Γενάρη του 2015, 25 δισεκατομμύρια στις τράπεζες" επισήμαναν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και δεν απέκλεισαν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη να συνδέονται με τη διενέργεια εκλογών τον Μάιο και την προσπάθεια να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για δύσκολες αποφάσεις.

"Να μην κάνουν παιχνίδια με τις καταθέσεις των πολιτών. Εμείς έχουμε, σχεδόν πριν δύο χρόνια, καταθέσει τη πρόταση μας για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και θέλουμε να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας" υπογράμμισαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Αν σου άρεσε κάνε