Τραγέλαφος η διαγραφή Παπαχριστόπουλου και το θέατρο Καμμένου

Τραγέλαφος η διαγραφή Παπαχριστόπουλου και το θέατρο Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:50 Δημιουργία 08/02/19, 10:22

Τραγέλαφος. Σε μία μόλις λέξη συνοψίζεται όλο το «αλαλούμ», που σημειώνεται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, μόνο και μόνο για να μην χάσει τα ηνία του αρχηγού κόμματος ο Πάνος Καμμένος.

Με ένα tweet του, όπως άλλωστε συνηθίζει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δίνει παράταση στην παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, αφότου ο ίδιος μιλήσει σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πρωτόκολλο της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος γράφει ότι θα καταθέσει τη διαγραφή στην ολομέλεια, «αφού μιλήσω στη Βουλή».

«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος θα διαγραφεί στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την εντολή του κ. Καμμένου.

Επιχειρώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε τελεσίγραφο στον κ. Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί έως σήμερα, υπό την απειλή της διαγραφής του από την ΚΟ του κόμματος, αν δεν υπακούσει στην εντολή του προέδρου.
Μάλιστα, στο πλαίσιο του νέου του «σόου», ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι θα διαγράψει τον βουλευτή πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της βουλής, στην οποία ψηφίζεται το Πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔ, στο ΝΑΤΟ, προκειμένου «να μην ψηφίσει την παράδοση της Μακεδονίας».
Το τελεσίγραφο «έσκασε» κατά τη χθεσινή fast track συνεδρίαση των ΑΝΕΛ, η οποία διήρκησε ούτε μία ώρα.
Μετά την παραίτησή του κ. Παπαχριστόπουλου, τη θέση του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουϊκ, που έχει ήδη ατύπως προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Κουϊκ αποφασισμένο να διατηρήσει την έδρα του και να μην την παραδώσει, όπως ζητεί ο κ. Καμμένος.
«Θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά», δήλωσε σήμερα σχετικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Αν σου άρεσε κάνε