Μητσοτάκης: Ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:36 Δημιουργία 08/02/19, 12:31

«Ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις». Αυτό είναι το μήνυμα που μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αφήνοντας αιχμές κατά της πολιτικής των επιδομάτων που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε τον δρόμο της καταπολέμησης της φτώχειας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Το ΕΛΚ έχει σαφή απάντηση. Και αυτή είναι η ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Γιατί υπάρχει και η άλλη διάσταση που δοκιμάζεται σε χώρες, όπως η Ελλάδα. Που η κυβέρνηση επιβάλλει μεγάλους φόρους, για να έχει πλεονάσματα και μετά να επιστρέφει κάποιο μέρος σε μορφή επιδομάτων. Καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί η φτώχεια δεν είναι τα επιδόματα, αλλά οι θέσεις εργασίας. Να δίνουμε στον πολίτη τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του με την ανάπτυξη. Θέλουμε το τεράστιο κενό επενδύσεων να το καλύψουμε. Η στρατηγική μας για τη φορολογική μείωση, για τη μείωση της γραφειοκρατίας είναι καλή. Χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ενισχύσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η ΝΔ στηρίζει την πρόταση Γιουνκέρ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων, ώστε να είναι σε θέση να διαθέτει 10.000 συνοριοφύλακες στα σύνορα της Ένωσης και εστίασε στην πολιτική ασύλου.

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας χρειάζεται αυτό να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται να γίνει πρόοδος στις πολιτικές ασύλου. Χρειάζονται περισσότεροι πόροι. Η Ελλάδα έχει βαριές διαδικασίες χορήγησης ασύλου και μία χρονοβόρα νομοθεσία, καθώς, εάν κάποιος καταθέσει αίτηση, αυτή μπορεί να πάρει και τρία χρόνια. Μέχρι να έχουμε κοινή πολιτική ασύλου να αλλάξουμε την πολιτική σε επίπεδο εθνικό. Πρέπει να έχουμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η Μεσόγειος βρίσκεται στο επίκεντρο της τεχνητής διάστασης Βορρά και Νότου. «Πρέπει να ανατρέψουμε τα στερεότυπα. Ότι, δηλαδή, οι νότιες χώρες δε μπορούν να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Αυτό το στερεότυπο πρέπει να ανατραπεί. Να ανατραπεί και στην Ελλάδα. Εάν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση θα μπορέσουμε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς. Αλλά αυτό θα γίνει με την πολιτική αλλαγή. Υπάρχει μεγάλος χώρος για την ανάπτυξη της Μεσογειακής ατζέντας», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε