Θεοδωράκης: Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ

Θεοδωράκης: Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 08/02/19, 18:18

Τη σημασία που έχει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «είναι παραλογισμός να διαδίδεις ότι κάποιος πιέζει κάποιον για να κάνει αυτά που ήδη έχει αποφασίσει να κάνει και έχει επιβεβαιώσει με πολλές δηλώσεις ότι θα κάνει».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως «αν δεχθούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει Ελληνες πολιτικούς να πούνε ναι σε μια συμφωνία είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι μια άλλη πρεσβεία που θέλει διακαώς το όχι να πιέζει άλλους πολιτικούς για να πουν όχι».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες. Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ».

Κατηγορώντας τη ΝΔ για τη στάση που κρατά, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «κύριοι της ΝΔ σκοπός σας είναι να μείνετε εσείς άσπιλοι και αμόλυντοι και να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από την φωτιά. Να πείτε στον ελληνικό λαό ότι εσείς δεν θα επιτρέψετε την είσοδο καμιάς χώρας που θα φέρει το όνομα Μακεδονία στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Λέτε ότι θα χρησιμοποιήσετε το δικαίωμα του βέτο αν και εφόσον χρειαστεί» συμπλήρωσε.

Θέλοντας να δείξει πως το κόμμα του θα συνεχίσει αυτόνομο στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι που εκπροσωπώ και ηγούμαι δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών των κοινοβουλευτικών νόμων αλλά και των νόμων της φυσικής ότι θα επιμείνει σε αυτή εδώ τη Βουλή αλλά και στην επόμενη Βουλή να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική, τους πολίτες που το στήριξαν και το στηρίζουν».

Αν σου άρεσε κάνε