«Δακρύβρεχτη» επίθεση Καμμένου στον Τσίπρα

«Δακρύβρεχτη» επίθεση Καμμένου στον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:35 Δημιουργία 08/02/19, 19:08

Σε μια ακόμα «παράσταση» επιδόθηκε ο Πάνος Καμμένος το απόγευμα της Βουλής, κατά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ολομέλεια επί της συζήτησης για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με συνεχείς και προσωπικές επιθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «εκτελέσατε εμένα προσωπικά αλλά και τους ΑΝΕΛ», τονίζοντας πως ενδέχεται ακόμα και να παραιτηθεί σήμερα από τη θέση του βουλευτή.

Όπως είπε προς τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, είπε ότι «διαπράξατε ένα έγκλημα κ. πρωθυπουργέ. Με εκτελέσατε. Σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ είναι ένα έγκλημα που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Σέβομαι τις αποφάσεις του κάθε βουλευτή που παραμένει ανεξάρτητος. Δεν αποδέχομαι εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και αντάλλασσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα» συνέχισε.

«Θυμάστε μετά τις μάχες στην Βουλή που πηγαίναμε στο γραφείο σας και λέγαμε ότι τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον αντιμετωπίσαμε; Τώρα θα είστε μόνος σας», συνέχισε σε επίσης προσωπικό τόνο. Ενώ για το πρόσφατο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία, τον κατηγόρησε ευθέως ότι «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν».

Τόνισε πως δεν έχει «χτίσει γέφυρες με την διαπλοκή» και θα προτιμήσει να γυρίσει σπίτι του, παρά να παρακαλέσει κανέναν. «Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα και μου έλαχε να εκτελεστώ», είπε.

Λέγοντας πως μπορεί να παραιτηθεί από βουλευτής σήμερα, ο κ. Καμμένος είπε πως «θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ ίσως να δώσω και την παραίτησή μου ως βουλευτής, για να δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα. Εγώ χτυπήθηκα με την διαπλοκή εδώ και τρία χρόνια».

Συνεχίζοντας σε -ίσως υπερβολικά- φορτισμένο συναισθηματικά ύφος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Εγώ μπορεί να πάω σπίτι μου, οι άλλοι όμως αυτοί που μας ακολούθησαν που θα πάνε; Πως θα πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης».

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες ώρες, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «σε λίγα λεπτά θα καταθέσουμε την διαγραφή του βουλευτή Παπαχριστόπουλου».

Θέλοντας να δείξει πως το κόμμα του θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, ξέρουμε να παλεύουμε. Αλλά δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Θα δώσουμε την μάχη μας αλλά έχετε υποχρέωση σ'αυτά που συμφωνήσαμε εσείς κύριε Πρόεδρε να προχωρήσετε. Η διαπλοκή ζει. Αυτοί που έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στην θέση τους. Και ο ελληνικός λαός αυτό το περιμένει από την κοινή μας προσπάθεια» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε